Opis projekta:
Tijekom provedbe projekta provest će se niz aktivnosti usmjerene na selekciju sudionika ciljane skupine kako bi se što kvalitetnije odredio koncept profesionalnog usmjeravanja svakog pojedinca. Aktivnosti koje će se provest kroz projekt su:
a) osnivanje klubova za zapošljavanje
b) provedba motivacijskih radionica i mentorstva
c) edukacije HZZ-a
d) osposobljavanje 3 plastenika, edukacija o ekološkom uzgoju povrća, cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja, te provedba praktične primjene stečenih znanja
e) promidžba i vidljivost – promidžbeni materijali, promotivne aktivnosti
f) upravljanje projektom i administracija.

Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa „Šumanovci“, a partneri na projektu su Općina Vrbanja, Općina Gunja, Lokalna akcijska grupa „Srijem“, HZZ Područni ured Vinkovci, Lokalna agencija za razvoj „Vjeverica“.

Ciljane skupine u projektu su:

  • - žene
  • - dugotrajno nezaposleni; osobe starije od 29 godina, nezaposleni iznad 12 mjeseci
  • - mladi; od 15 do 29 godina


Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada Vukovarsko-srijemske županije kroz provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih sa lokalnim potrebama i Akcijskim planom provedbe strategije razvoja ljudskih potencijala VSŽ.

Očekivani rezultati projekta su: osnovana i opremljena 2 kluba za zapošljavanje, 60 osoba ciljanih skupina steklo ključne vještine i znanja za aktivaciju i ulazak u svijet rada, osposobljena 3 plastenika za proizvodnju povrća, cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja na ekološki način.

Ukupna vrijednost projekta:
830.084,15 HRK

Iznos EU potpore:
830.084,15 HRK

Razdoblje provedbe projekta:
26.03.2019. – 26.03.2021.


Kontakt osoba za više informacija:
Verica Mušić, koordinator projekta/promidžbe, LAG „Šumanovci“
Mobitel: 091 24 24 28 6
Telefon: 032/521-451
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Važni linkovi:
https://strukturnifondovi.hr/

http://www.esf.hr/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 

Projekt "We can do it"

 

LEADER

LAG "Šumanovci" djeluje u okviru LEADER pristupa. LEADER pristup je metoda mobiliziranja i prijenosa ruralnog razvoja u njegove lokalne zajednice te na taj način može unaprijediti svakodnevni život ljudi u ruralnim područjima.

LEADER potiče ruralna područja da otkriju nove načine da postanu ili ostanu konkurentna, da na najbolji način iskoriste svoje prednosti i da uspješno prebrode sve zapreke s kojima se susreću, kao što su sve starije stanovništvo, manjak uslužnih djelatnosti ili nedostatak radnih mjesta. Na ovaj način LEADER doprinosi poboljšanju kvalitete života u ruralnim područjima kako za obitelj na vlastitim gospodarstvima, tako i za šire seosko stanovništvo.

NZRCD

nzrcd

 

Nacionalna zaklada je vodeća javna institucija za suradnju, povezivanje i financiranje organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koja od 2006. godine ima međunarodno priznati certifikat HRN ISO 9001:2008 za upravljanje procesom dodjele financijskih potpora udrugama.