EU Mreža Zajedničke poljoprivredne politike pokrenula je ovogodišnje, drugo izdanje dodjele nagrada ARIA 2024 (Agricultural and Rural Inspiration Awards).

Cilj ove prestižne nagrade je istaknuti projekte sufinancirane sredstvima Programa ruralnog razvoja ili Strateškog plana, provedene na lokalnoj razini koji služe kao primjer najbolje prakse i kao inspiracija za druge dionike ruralnog razvoja.

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja dodjele nagrada ARIA je „Osnaživanje mladih“.

Kategorije projekata za prijavu na ovogodišnju dodjelu nagrada ARIA su:

  1. Pametna i konkurentna poljoprivreda
  2. Zaštita okoliša
  3. Socio-ekonomsko povezivanje ruralnih područja
  4. Mladi u ruralnim područjima.

Projekti koji uđu u uži izbor će moći biti nagrađeni dvjema dodatnim nagradama:

  • nagradom „Popular vote“, o kojoj će se odlučiti putem javnog online glasovanja.
  • nagradom za rodnu ravnopravnost „Gender Equality“, o kojoj će odlučiti žiri. Svi projekti koji uđu u uži izbor i koji aktivno uključuju žene u svoje aktivnosti bit će prihvatljivi za ovu nagradu.

Projekti koji uđu u uži izbor bit će dio posebne promocije na mrežnoj stranici EU ZPP Mreže i kanalima društvenih mreža. Međutim, i projekti koji ne uđu u uži izbor će biti objavljeni kao primjeri dobre prakse na mrežnoj stranici EU ZPP Mreže i Nacionalne mreže ZPP-a i promovirani putem društvenih mreža.

Osim toga, prijavitelji će dobiti priliku za umrežavanje, suradnju, razmjenu ideja i potencijalne buduće interakcije s dionicima ruralnog razvoja iz drugih država članica EU.

Prijave se podnose isključivo putem Nacionalne mreže ZPP-a. Informacije o projektu i interes za sudjelovanje na dodjeli nagrada ARIA potrebno je poslati putem obrasca za prijavu na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 1. lipnja 2024. godine.

Upute na hrvatskom jeziku i više informacija dostupno je na mrežnoj stranici Nacionalne mreže ZPP-a i na stranici ARIA2024

 

Molimo da potaknete sve dionike koji provode inspirativne projekte i utječu na razvoj i modernizaciju hrvatskih ruralnih područja da se prijave na dodjelu nagrada ARIA.

 Prijave i sudjelovanje hrvatskih predstavnika pokazuju predanost i naporan rad ljudi uključenih u provedbu inspirativnih projekata koji mogu potaknuti promjene za održivi razvoj ruralnih područja!

OBAVIJEST-tečaj eura, LAG natječaji

Kod ispunjavanja zahtjeva (obrazaca, tablica) od 1.1.2023., iznose i ostale vrijednosti koje se izražavaju kroz novčane jedinice potrebno je unijeti u euru (EUR), a u slučaju da su ti iznosi u pravnim instrumentima (na primjer u troškovnicima) izraženi u kuni (kn) potrebno je te iznose odnosno ostale vrijednosti koje se izražavaju kroz novčane jedinice preračunati iz kn u EUR po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 te ih unijeti u EUR.Preračunavanje se izvršava primjenom punoga brojčanog iznosa fiksnog tečaja konverzije (7,53450) te zaokruživanjem pri čemu se dobiveni rezultat zaokružuje na dvije decimale, a na temelju treće decimale. Ako su iznosi u pravnim instrumentima izraženi u stranoj valuti (ako nisu izraženi u EUR), potrebno je preračunati te iznose iz strane valute u EUR po tečaju koji je Europska središnja banka odredila prije 1. siječnja godine u kojoj se podnosi zahtjev.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
previous arrow
next arrow
Shadow